Cascade Corporation köper Scana Steel Booforge AB

År 1646 lades grunden för den industriella eran i Karlskoga då en hammare började smida järn vid Booälvens utlopp till sjön Möckeln. Detta var starten för Karlskoga som en av de mest framstående industri- och teknikstäderna i norra Europa, samt grunden för det som under åren utvecklats till Scana Steel Booforge AB. Scana Steel Booforge AB är ett företag verksamt inom tillverkningen av större och kundanpassade lyftgafflar samt friformsmide av produkter i avancerade material till krävande miljöer.

Nu utvecklas vi vidare då Incus Investor ASA, med säte i Stavanger och noterat på börsen i Oslo, idag den 16 maj 2019 undertecknat ett avtal (SPA) med Cascade Corporation om att försälja 100% av aktieinnehavet i Scana Steel Booforge AB. Closing är planerat till 23 maj 2019 och vi byter då namn till Booforge Steel AB. Vår verksamhet fortsätter som vanligt under Cascade Corporations ägarskap.

Cascade Corporation är världsledande inom sitt område och kommer i och med detta köp att skapa en produktionsbas i Skandinavien och utöka sin produktportfölj. Det blir ett naturligt steg i sin strävan att stärka sin position som ledande aktör inom materialhantering. Cascade Corporation har sitt huvudsäte i Portland, Oregon (USA).

För mer information vänligen kontakta;

Anders Johansson
VD/Styrelseordförande Scana Steel Booforge AB
Tel: +46 70 588 93 33
anders.johansson@scana.no
www.booforge.com

Förhandsvisning av loggan för Booforge Steel AB;