Fork

Booforge Steel är en av världens ledande tillverkare av stora lyftgafflar, med lyftkapaciteter upp till 150 ton. Vår framgång beror till stor del på vårt eget unika och högkvalitativa material – ett material som utvecklats tack vare många års erfarenhet.

Materialet, i kombination med vår kunnighet i att behandla det och att tillverka lyftgafflar anpassade efter varje kunds specifika behov och önskemål, ger oss en välförtjänt särställning på marknaden.

I produktsortimentet ingår även olika tillbehör samt ett antal standardgafflar.

Lyftgafflar

Vi tillhandahåller lyftgafflar både som gaffelämnen och som färdigsvetsade gafflar. Vi är specialiserade på att designa och producera såväl kundanpassade gaffelämnen som färdigsvetsade lyftgafflar och i tillägg till svetsning ingår även bearbetning, testning, blästring och målning i vår slutförandeprocess, allt utifrån våra kunders behov.
Tack vare individuell märkning är våra lyftgafflar fullt spårbara genom hela produktionskedjan och vidare ut till kunden. Utöver gaffelämnen hanterar och lagerhåller vi även komponenter för svetsning av gaffelämnen till kompletta lyftgafflar och gaffelbärare.

Vi erbjuder ett brett urval av högkvalitativa material för lyftgafflar, med extra fokus på RO 651. När extra hög sträckgräns krävs, använder vi HRO 774. Våra kunder kan även få speciallösningar för lyftgafflar i rostfritt stål eller andra sorters stål.

Vi tillverkar även kompletta gaffelbärare och andra tillbehör.

Allt arbete utförs inom ramarna för vårt kvalitetssystem, vilket är certifierat enligt ISO 9001:2015 och ISO 3834-2.

Kalkylator

Räkna själv ut vilken gaffeltyp du behöver för ditt jobb.

Gå till vår kalkylator »